Kieliversiot

Projektin alussa pyörittelin Meri-Lappiin suuntautuvaa matkailua kansallisuuksien mukaan.

Tässä vielä yhteenveto:
Venäjä 3496

Norja 3181

Saksa 3128

Ruotsi 2720

(Lähde: Meri-Lapin matkailustrategia 2011-2014, Alkuperäinen lähde: Tilastokeskus 2011)

Mitkä kieliversiot sitten pääsevät verkkoon?

Ruotsi

Itsestään selvä valinta näin Ruotsin rajalla asuessa. Etenkin Tornion museoilla kävijöitä on paljon rajan molemmin puolin, ja keskusteltuani Tornion matkailun kanssa, museoiden tiedoille ja etenkin näyttelykalenterille on kovasti kysyntää Ruotsin puolella.

Englanti

Jostain kumman syystä tämäkin itsestään selvä. Universaali kieli, jota puhuu Wikipedian mukaan jonakin kielenään (äidinkielenä, toisena tai vieraana kielenä) yli miljardi ihmistä maailmassa. Suomalaiset hallitsevat hyvin englannin, joten sen puhuminen myös luonnistuu useimmilta. Tavallaan se on yhteinen vieras kieli, jonka sekä asiakas että museolainen yleensä hallitsevat.

Venäjä

Venäjästä tulee myös kieliversio (Sitä ei ole edes vielä käännetty.), käytän tässä apuna Museoliiton P.S. blogissa julkaistuja erinomaisia  ohjeita, kuinka venäjäläisiä houkutella museoon. Usein museot ovat tosin juhlapyhinä kiinni, jolloin juurikin nämä venäläiset olisivat tulossa Suomeen lomalle.

Millaiset kieliversiot?

Kieliversiot ovat käytännön syistä hyvin erilaiset kuin suomenkieliset sivut. Museoilla ei ole resursseja kääntää ja päivittää kieliversioita viikottain, joten kieliversiossa on yhteystietojen ja aukioloaikojen lisäksi vain markkinointivetoinen teksti, joka ohjaa turistit myös alueen matkailun sivuille (jossa kieliversiot ovat ajantasalla, ja jossa kerrotaan alueen majoituksesta ja muista nähtävyyksistä). Näyttelykalenteri tulee vuositasolla, nythän toki kaksi museota on vielä kiinni vuoteen 2014 asti.

Karttana toimii Google mapsiin kustomoitu kartta, josta löytyy myös kaikki paikallismuseot ja niiden aukioloajat (pääasiassa kesäisin tai sopimuksen mukaan) myös englanniksi. Tätä karttaa museolaiset voivat sitten kaikki itse päivittää Meri-Lapin museot -tunnuksilla.

Minna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s