Loppukiireitä

Projektia on jäljellä enää muutama viikko, ja perinteisen pöydänsiivouskiireen lisäksi on vielä hoitamattomia / keskeneräisiä asioita projektiin liittyen:

–          Kieliversioiden hiominen. Venäjä on vielä vaiheessa, kesken on myös muiden kieliversioiden syöttö julkkariin. Kieliversioissa lähtökohtana on myös se, että tulevina vuosina museoiden on erittäin helppo niitä päivittää eli tilata käännös vuositason näyttelykalenterista ja mahdollisista yhteystietojen muutoksista suoraan kääntäjältä ja heittää ne sivuille.

–          Hosting-palvelusopimuksen teko ja yksityiskohtien sopiminen (itse domain ”www.merilapinmuseot.fi” on ollut syksystä asti domainparkissa eräällä palveluntarjoajalla, noin 20 € / vuosi).

–          Verkkonäyttelyiden sisältöjen syöttäminen (yllättävän hidasta hommaa).

–          Käyttäjien koulutus ja siihen liittyvien yksityiskohtien sopiminen

–          Google analytics-tilin luominen  

–          Sivuston ulkoasun ja sisällön yksityiskohtien hiominen

–          Sivuston etusivun kuvagallerian kuvat (Kemi on kuvattu, kunhan Tornio saadaan kuvattua, kuvista tehdään Thinglink-kuvia.)
Tässäpä nämä tärkeimmät. Kiire on, mutta ei liian kiire.

Minna

Mainokset

3 comments

  • minnami

   Hei Jouko

   Kiitos viestistäsi. Ei ainakaan nyt alkuun. Sivujen päivittäminenhän on tästä eteenpäin museoiden käsissä, ja hehän voivat tuottaa sivustolle resurssiensa mukaan erilaista sisältöä. Merenkulun historia on kyllä niin olennainen osa Meri-Lapin aluetta, että laitan viestiä eteenpäin pyynnöstäsi museoille. Tilannehan on myös se, että kummassakin kulttuurihistoriallisessa museossa on perusnäyttelyn rakentaminen kesken, joten uutta sisältöä tulee luultavammin myös verkkosivuille ensi vuoden jälkipuoliskolla, kun uudet museoiden perusnäyttelyt avataan.

   Minna

   • jouko pellikka

    kiitos minna vastauksestasi . se todellakin on hiukan outoa , ettei merenkulun historiaa oikein koeta ”omaksi” perämeren pohjukan kaupungeissa. vaikka historian ”moottoritiet” olivat juurikin merellä ja niiden rannikoilla. poronhoito ei juurikaan koskettanut rannikon asukkaita. meri toi elantoa ja nykyinen teollisuuskin sitten rakentui rannikoille myöhemmin. no .. yritetään tuoda ”tietoa pintaan” jatkossa ;))

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s